joi, 26 iunie 2008

Taramul fluturilor

A fost odata (ca-n povesti) un copil care era indragostit de culori. Si alerga toata ziua sa culeaga flori, sa prinda fluturi, sa adune frunze colorate.

Copilul nostru, avea un trandafir, plantat de mama lui, in ziua in care s-a nascut. Si trandafirul crestea odata cu el. Iar vara cand inflorea, copilul privea ore intregi petalele spicate ale trandafirului. Iar toamna si iarna, de teama ca trandafirul ar putea pati ceva, ii acoperea tulpina cu pledul lui, si il veghea ca pe odorul lui cel mai de pret.

Intr-o zi copilul nostru a adormit si a visat un roi mare-mare de fluturi, albi si rosii, indigo si albastrii care zburau nebuneste in jurul lui. Atat de fericit a fost incat s-a trezit razand.
Si in fiecare seara se usca de dorul fluturilor lui. Se trezea trist fiindca fluturii n-au mai vrut sa mai apara in vis. Trandafirul parea ca ii impartasea durerea, incet incet petalele ii cadeau... una cate una.

Intr-o zi baiatul s-a hotarat sa plece... sa caute Taramul Indepartat, acolo unde un vraci i-a soptit ca se afla fluturii sai. Si-a luat de mancare si s-a pus pe drum. Si a mers, si a mers, si a mers. Abia isi mai amintea culorile nebunesti ale fluturilor de care, pesemne, era ademenit.

Dupa multa vreme a ajuns in Taramul Fermecat, si acolo il asteptau mii de culori, mii de flori, mii de fluturi albi si rosii si indigo... care zburau nebuneste...

Copilul a intins mana sa prinda un fluture, insa la atingerea lui fluturele a devenit cenusa.
Copilul speriat a prins alt fluture care si el a devenit cenusa. Si totul, in jurul lui, se transforma in griul cenusiu. Culorile au disparut.

Trist, copilul s-a intors acasa, si a alergat intr-un suflet la trandafirul lui drag, fratele lui, nascut in aceeasi zi. Trandafirul insa era uscat, lumea i-a spus ca de cand a plecat nu a mai inflorit niciodata.

Cand si-a dat seama de ce a facut, copilul s-a pus pe plans ... si a plans atat de mult incat lacrimile lui au udat trandafirul, care ca prin vraja a inmugurit. Ca prin minune trandafirul si-a ivit un boboc rosu-rosu, atat de frumos cum nu mai avusese niciodata.

Noapte buna copii!
Sper ca ti-a placut... ma apuc de un nou gen liric :P

Niciun comentariu: