joi, 26 iunie 2008

Brasovul in stil western - Partea a II-a

Gara din Brasov e incredibil de "gara". O gara normala, totusi cu ceva mai multe linii decat gara Campina, unde circula 4 linii si alea uneori. Cu un pasaj curatel, care totusi mirosea a mucegai amestecat cu praf. Pe peron ne astepta un prieten din Brasov. In cladirea garii totala contradictie intre plasma la care citeai ora si linia la care vine trenul, panoul publicitar electronic facut prin '90 si mirosul ascutit si uscat de urina statuta.
Noi cantam, ajunsesem la "Marioara de la Gorj" . La iesirea din gara cativa tigani se inalzeau. Unul cam la vreo 19 -20 de ani s-a luat dupa noi si a inceput sa ne cante o manea. Vroia sa ne vrajeasca sa ii dam bani. Nu i-a iesit.
Am ajuns cu taxiul in centrul vechi. Brasovul noaptea e o adevarata experienta. Era frig si batea suparator un vanticel.
Nu ne-am pierdut bunavointa si in acelasi spirit denumit "clasa a8-a B" am pornit-o la pas spre "La Alune"- ma iertati daca am distorsionat numele dar eram intr-o stare usor molatica de ameteala.:)
La vestitul barulet am gasit inchis. Si am inceput vanatoarea de baruri pe strazile vechi ale centrului Brasovului.
Vantul batea din ce in ce mai tare.
La un moment dat s-a pornit o adevarata furtuna de nisip, rafale dupa rafale veneau pale de vant plimband nisipul. Crontaiam nisipul intre dinti, il simteam in ochi in gura, in urechi, imi intrase chiar si pe spate.
La un moment dat am inceput sa ne adapostim ca pinguinii, toti gramada. Nu e rea metoda, dar e ineficienta cand incerci sa te deplasezi.
Am trecut de Prefectura si de cladirea Postei, frumoase constructii ce-i drept, pacat ca nu puteam tine ochii deschisi mai mult de 2-3 secunde.
Pe strada Republicii vantul s-a pornit si mai tare, venea in rafale puternice drept spre noi. Mai erau pe strada doar doi jandarmi. Vantul a daramat un steag romanesc.
Dupa mai multe incercari esuate, am gasit un pub cu tot cu Karaoke night!
Ne-am instalat toti plini de chef de distractie. Dintre momentele serii tin neaparat sa precizez "Hard Rock-Karaoke boy"- unul dintre brasoveni a cantat Metallica Enter Sandman, din pacate nu prea i-a iesit la rugaciunea copilului.:DRadem glumim dar a fost foarte tare. Dupa Metallica a urmat Jonny B Good si, ghici ce, YMCA. Toti cei 20 de clienti din bar, vreo 4 mese maxim, cantam impreuna si dansam pe te miri ce. Deci o adevarata nebunie!!!
Cam pe la 2.30 barmanii s-au hotarat sa inchida.

Niciun comentariu: