joi, 26 iunie 2008

AZI ma hotarasc

Indecizia e ca o dependenta de droguri....Nimic nu e clar! Nimic stabilit!Problema are multe aspecte si solutii sunt o mie!!Si atunci stai si intorci problema, o scarpini, o cauti de purici si paduchi, si tot nu-i dai de cap. Cum spune romanul nostru "despici firu-n patru".
Daca ma gandesc bine, problema asta a indeciziei nu este voarte veche...Pe vremuri taranul nu isi punea probleme:sa citesc Kant sau Camus.... se ducea linistit la munca- evident pe camp- duminica la biserica, femeia cand nu muncea alaturi de barbat la camp avea grija de gospodarie...si nu isi puneau intrebari in legatura cu asta!!! Societatea decidea "bunul mers" al lucrurilor...si culmea oamenii nu se simteau opresati. Indecizia nu exista la ei....ci doar comunul bun-simt al celor batrani.
Lucrurile se schimba...societatea evolueaza...
De atatea ori cand fericit spui "DA" Indecizia-care e vulpe veche- iti strecoara un gand, intai firav, asa o idee subtirica, firisorul de indoiala care te da peste cap....
Societatea noastra e cruda....si nu pentru ca e nedreapta, asa cum poate va asteptati sa cititi, ci pentru ca ne ofera un milion de posibilitati pe care nu stim sa le manuim....Si n-are nici manual de utilizare!
Si buticul din colt, ala despre care stii ca nu are decat un singur fel de paine te dezorienteaza, te gandesti -ca indecis - "poate painea de la magazinul "SC Tity SRL" e mai buna desi stii ca painea o aduce dimineata, aceeasi duba murdara si acelasi sofer, sictirit ca trebuie sa le duca lazile in magazin "putorilor astora de vanzatoare" .
Indecizia este o scuza, dai vina pe ea si asa poti sa amini orice.....omului modern nu-i mai e frica.....e indecis.
Daca ar fi sa ma analizez sunt sigur " moderna" in sensul asta...de fapt trebuie sa recunosc ca boala asta se manifesta in general cand apar rascruci.
Si o camuflam si pe asta cu "circumstante si argumente, am evoluat si noi!!!

Niciun comentariu: